Priprave v »mehurčku« v polnem zamahu

Na sredini januarja, so priprave katere organiziramo v hrvaški Istri, v polnem zamahu. Začeli smo 3. januarja, ko je kot prva na priprave prišla češka ekipa 1.FC Slovačko. Za njo so se zvrstile hrvaška HNK Rijeka in GNK Dinamo II, madžarska Budafoki MTE in MOL Fehérvár FC, avstrijski SK Sturm Graz. Pred kratkim se nam je na pripravah pridružil PFC Levski iz Sofije, ki bo ostal kar 20 dni, istočasno pa se nam je pridružil tudi poljski prvoligaš TS Podbeskizie Bielska-Biala. Kmalu pričakujemo tudi slovenske ekipe, saj se bodo v Istri pripravljali tudi FC OlimpijaNK Domžale in NK Aluminij. V zaključku meseca pričakujemo še avstrijski Kapfenberg ter bosanski FK Sarajevo, potem pa se že oziramo k organizaciji priprav za mlajše selekcije v februarju, seveda, če nam bodo to vladni odloki dovoljevali.

 

Organizacija priprav je letos zares posebna. Odprli smo tri hotele (Melia Coral 5*, Parentium 4*, Molindrio 4*) v dveh destinacijah – Umagu in Poreču. Poleg zaprtja hotelov v »mehurčke«, ki so na voljo samo za športnike skrbimo tudi za varno logistiko med ekipami s striktnim ločevanjem prostorov, rednimi PCR testi ter vsemi ostalimi higienskimi standardi. Poseben zalogaj je tudi organizacija prijateljskih tekem. Letos jih bomo organizirali blizu 30, vse pa morajo biti prav tako organizirane v »mehurčku« in zaprte za obiskovalce ob ostalih restrikcijah.

 

Kljub številnim izzivom, pa zelo veseli dejstvo, da so ekipe s pripravami izjemno zadovoljne, tako s hotelskimi storitvami kot tudi s kvaliteto športne infrastrukture ter organizacijo tekem.

 

Tudi zato se zelo veselimo nadaljevanja zimskih priprav in že komaj čakamo prihode novih ekip.

Novice