Emir Haskić prejel naziv kongresni ambasador Slovenije za športne dogodke

Managing director agencije B4Sport Camps, Emir Haskić, je s strani Kongresnega urada Slovenije, v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa, prejel naziv kongresni ambasador Slovenije na področju športnih dogodkov.

 

Prestižni naziv, ki služi kot priznanje dobremu delu naše agencije, je bil podeljen na spletnem dogodku v Cankarjevem domu. Letošnjih 17 dobitnikov častnega naziva je sedemčlanska komisija Slovenskega ambasadorskega programa potrdila konec oktobra, med njimi pa najdemo kongresne ambasadorje za področja gospodarstva, znanosti, "rising star" ambasadorko ter seveda kongresnega ambasadorja, ki pokriva področje športnih dogodkov.

 

Predstavniki Kongresnega urada Slovenije so ob podelitvi nazivov poudarili, da so prejemniki s svojo predanostjo, zavzetim delom, mednarodno vpetostjo in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija v preteklih letih gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne ter športne dogodke.

 

Pri B4Sport Camps smo ponosni, ker je član naše ekipe prejel tako prestižno vlogo in naziv. Emir Haskić se je v izjavi ob podelitvi ozrl proti potencialu, ki se skriva v športnem turizmu in organizaciji športnih dogodkov: "Vsekakor mi naziv pomeni izjemno čast, a tudi odgovornost. Slovenija je v preteklosti gostila številne poslovne in športne mednarodne dogodke. S pandemijo se je vse to postavilo na izhodiščno točko. Narediti bomo morali precej, da se ti dogodki vrnejo v nazaj v Slovenijo. Kljub majhnosti Slovenci veljamo z izjemne organizatorje in gostitelje športnih dogodkov. Ob organizaciji mednarodnih srečanj se prepletajo športni uspehi, promocija države, turizma, kulinarike ter aktivnega preživljanja časa. Takšne priložnosti združujejo vse družbene sloje."

 

Mag. Maja Pak, direktorica STO je ob tej priložnosti izpostavila: "Slovenska turistična organizacija Slovenski ambasadorski programi kongresnega turizma podpira od vzpostavitve. Projekt zagotavlja sistematično in učinkovito povezovanje najvidnejšega slovenskega intelektualnega kapitala na področju znanosti, gospodarstva in športa s slovensko kongresno industrijo. Pomen poslovnega turizma je za slovenski turizem velik, saj pomembno prispeva k oblikovanju višje dodane vrednosti v turizmu, desezonalizaciji, podaljševanju dobe bivanja, razpršitvi turističnih tokov in gospodarski rasti. Z visoko postavljenimi standardi in zelenim delovanjem krepi razvoj Slovenije v smeri trajnostne butične destinacije 5-zvezdičnih doživetij. Čestitke letošnjim nosilcem naziva kongresnih ambasadork in ambasadorjev."

 

Novice